Croatian(HR)English (United Kingdom)

Stambena zajednica

Moć promjene mladih

Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga

Mogući svijet

Mladi za Zemlju

Mjesto za mene

BURKINA TOUR ZAVRŠENA S PLESNI NASTUPOM I MALIM RENDŽERIMA U PARKU "MAKSIMIR" U ZAGREBU

Obilježavanje Svjetskoga dana ptica selica u sklopu programa za sve generacije BURKINA TOUR održano je i u Zagrebu u Parku Maksimir. Tom prigodom članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso izveli su glazbeno-plesni performans "Farafina" u interakciji s publikom. U programu su sudjelovali i mali rendžeri koji su zahvaljujući JU Park prirode "Kopački rit" po Maksimiru tražili skivene ptice i životinje. Cijelo je događanje popratio veliki broj Zagrepčana.

Više...

„BURKINA TOUR“ U SKLOPU TJEDNA „HRVATSKA VOLONTIRA“: GOSTOVANJE U DOKKICI S EKOLOŠKOM PREDSTAVOM I RADIONICOM PLESA ZA DJECU

Za očuvanje prirode i održivi razvoj kroz glumu, pjesmu i ples!

Posljednjega dana boravka u Osijeku, članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso u sklopu programa BURKINA TOUR i u tjednu „Hrvatska volontira!“ izveli su danas (ponedjeljak) u Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici Dokkici, predstavu za djecu i odrasle pod nazivom KAMO IDEMO? Ova ekološka predstava podsjetila je sve prisutne na važnost očuvanja prirode i njezinih resursa – vode, tla, zraka i energije. Nakon predstave učenici Osnovne škole iz Tenje sudjelovali su u plesnoj radionici te gostima iz Afrike prezentirali prodajnu izložbu za djecu Afrike. Skupina Voksi iz škole Tenja izvela je tom prigodom i kratku pjesmu o čovjeku.
U predstavi su sudjelovali učenici OŠ Mladost, OŠ Frana Krste Frankopana i Tenje.

Večeras (ponedjeljak) u 19 sati na lijevoj obali Drave kod Barutane, Siraba će izvesti glazbeno-plesni performans FARAFINA u interakciji s publikom.

Više...

BURKINA TOUR: POSLJEDNJI DAN U OSIJEKU

Predstava za djecu i glazbeno-plesni performans

Posljednjega dana boravka u Osijeku, članovi skupine Siraba iz Burkine Faso, u 10 sati u Dokkici izvest će predstavu za djecu od 8 do 12 godina pod nazivom "Kamo idemo?, a potom će zajedno s učenicima OŠ Tenja održati plesnu radionicu.

Istoga dana u 19 sati, na lijevoj obali Drave kod Barutane skupina Siraba izvest će glazbeno-plesni performans FARAFINA u interakciji s publikom.

Cjelodnevni je program dio aktivnosti "Hrvatska volontira!".

UDRUGA BREZA U DRVENPARKU OBILJEŽILA DAN OBITELJI TRADICIJSKIM IGRAMA I AFRIČKOM RADIONICOM ZA DJECU I RODITELJE

Povlačili konop, izrađivali gigantske balone, klikerali, skakali u vrećama i plesali po afrički!

U sklopu događanja za sve generacije BURKINA TOUR u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, danas (nedjelja) u Drvenparku je obilježen Dan obitelji. U programu pod nazivom IGRE POVEZUJU svi posjetitelji, ponajviše djeca i njihovi roditelji mogli su sudjelovati u zanimljivim tradicijskim igrama poput povlačenja konopa, skakanja u vrećama, klikeranja, izrade gigantskih balona ili su se zajedno sa svojom djecom igrali u najvećem slavonskom pješčaniku. Ovo je bila prilika i za obiteljsku plesnu radionicu uz zvukove afričkih bubnjeva koju su usred pješčanika vodili članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso.
Program je realiziran uz podršku Konopaša iz Darde, UI Slavonski hrast, Društva Naša djeca grada Osijeka i Dječje osječke kreativne kućice Dokkice.

Više...

Stranica 1 od 53

Početak
«
1

Savjetovalište za obitelj i mlade - SOM

Brošura/Brochure/Broschure

Nagrade i priznanja

  • Zahvalnica Gradonačelnika grada Osijeka za izuzetnu kreativnost i originalnost u socijalno humanitarnom radu, 2004.
  • Državna nagrada za volontiranje za 2007. godinu
  • GRB GRADA OSIJEKA  za osobita ostvarenja u području socijalne skrbi te jedinstven primjer kreativnog i volonterskog rada s djecom i mladima, 2008.
  • Nagrada Osječko-baranjske županije u znak priznanja za iznimna postignuća na području Osječko-baranjske županije u 2011.

Volonteri

Udruga za rad s mladima „Breza“ s radošću traži sposobne volontere koji će svoj rad imati zapisan u volonterskoj knjižici. Prijavite se!!!

Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka”, 2008.

Članstvo

Katalog proizvoda

Art & Earth priručnik

ALEN publikacija

Trajni pokrovitelji

Aktualni donatori

Breza

Adresa: L. Jagera 12
HR 31000 Osijek
tel/fax: +385 31 272 583
e-mail: udruga.breza@gmail.com
web: www.breza.hr
OIB: 66302045356
MB: 1565915
RBA 2484008-1100613663
IBAN HR7024840081100613663
SWIFT adresa: RZBHHR2X

Stambena zajednica Breza

web site: www.breza.hr

Savjetovalište za obitelj i mlade SOM

31000 Osijek
e-mail: som@breza.hr
web: www.som.breza.hr