Croatian(HR)English (United Kingdom)

Stambena zajednica

Kalendar aktivnosti

Siječanj 2015
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Moć promjene mladih

Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga

Mogući svijet

Mladi za Zemlju

Mjesto za mene

INFORMATIVNE RADIONICE U SPLITU

Socijalne usluge za treću dob te djecu i mlade

U sklopu projekta ISKRA čiji je nositelj Udruga Breza, a uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, u petak (30. siječnja) u Splitu će se održati dvije informativne radionice usmjerene na udruge čiji su korisnici osobe treće životne dobi te udruge koje u fokusu svojega rada imaju djecu i mlade.
Obje će se radionice održati u prostorijama Udruge „MI“, Centar Zlatno doba, Branimirova obala 1, Split prema rasporedu:

Više...

REGIONALNA UVODNA KONFERENCIJA MREŽE SOS-NET

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i  Udruženjem „Baranja“ iz Luga provodi projekt  SOS-NET čiji je osnivač i Udruga Breza.

Više...

POZIV SREDNJIM ŠKOLAMA GRADA OSIJEKA

POZIV NA SUDJELOVANJE U RADIONICI S CILJEM PODIZANJA SVIJESTI O PROBLEMIMA VEZANIM UZ MENTALNO ZDRAVLJE U SKLOPU PROJEKTA „MIND THE MIND“

„Mind the mind“ je projekt koji je 2014. godine pokrenula EFPSA (Europska federacija udruga studenata psihologije). Cilj je projekta da se kroz otvorenu raspravu, podizanje svijesti i širenja znanja smanji stigmatizacija psihičkih poremećaja te negativni stereotipi o psihičkim poremećajima.
Kampanja se sastoji od edukacijskih radionica koje su namijenjene učenicima srednjih škola. Radionice je osmislio Social Impact team EFPSA-e i namijenjene su učenicima od prvog do četvrtog razreda i osnivaju se na znanstvenim podacima, prema kojima svaki četvrti građanin Europske unije boluje od psihičkih poremećaja, od kojih samo polovina zatraži pomoć, a 90% ih se suočava sa stigmom i diskriminacijom (izvor: World Health Organisation, Data & Statistics, 2014).
Radionice sadrže informacije o psihičkim poremećajima, igre uloga, interaktivne vježbe i grupne rasprave. Cilj radionica je podići svijest o problemima vezanim uz mentalno zdravlje te potaknuti raspravu kako bi se prevladala stigma o psihičkim poremećajima te razvila empatija za osobe sa psihičkim poremećajima.

Više...

NEFORMALNOJ MREŽI SOS-NET ZA PRUŽANJE SOCIJALNIH USLUGA ODOBREN EU PROJEKT

Neformalnoj mreži pružatelja socijalnih usluga "SOS-NET" čiji je osnivač i Udruga za rad s mladima "Breza", odobren je vrijedan  istoimeni projekt u okviru Europskoga socijalnoga fonda - natječaja "Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga". Nositelj je projekta Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Jaglac" iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem "Baranja" iz Luga. Cilj je projekta unaprijediti sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na tome području. Tijekom provedbe projekta formalno će se registrirati do sada neformalna mreža čiji će zadatci biti priprema i prijava partnerskih projekata, ali i uspostavljanje i održavanje internet burze socijalnih usluga.
Projekt će trajati 14 mjeseci, a provodit će se u pet slavonskih županija.

Stranica 1 od 48

Početak
«
1

Savjetovalište za obitelj i mlade - SOM

Brošura/Brochure/Broschure

Nagrade i priznanja

  • Zahvalnica Gradonačelnika grada Osijeka za izuzetnu kreativnost i originalnost u socijalno humanitarnom radu, 2004.
  • Državna nagrada za volontiranje za 2007. godinu
  • GRB GRADA OSIJEKA  za osobita ostvarenja u području socijalne skrbi te jedinstven primjer kreativnog i volonterskog rada s djecom i mladima, 2008.
  • Nagrada Osječko-baranjske županije u znak priznanja za iznimna postignuća na području Osječko-baranjske županije u 2011.

Volonteri

Udruga za rad s mladima „Breza“ s radošću traži sposobne volontere koji će svoj rad imati zapisan u volonterskoj knjižici. Prijavite se!!!

Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka”, 2008.

Članstvo

Katalog proizvoda

Art & Earth priručnik

ALEN publikacija

Trajni pokrovitelji

Aktualni donatori

Breza

Adresa: L. Jagera 12
HR 31000 Osijek
tel/fax: +385 31 272 583
e-mail: udruga.breza@gmail.com
web: www.breza.hr
OIB: 66302045356
MB: 1565915
RBA 2484008-1100613663
IBAN HR7024840081100613663
SWIFT adresa: RZBHHR2X

Stambena zajednica Breza

web site: www.breza.hr

Savjetovalište za obitelj i mlade SOM

31000 Osijek
e-mail: som@breza.hr
web: www.som.breza.hr